Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З безробітного – до успішного підприємця!

Дата: 14.03.2020 22:38
Кількість переглядів: 624

     

     Залучення безробітних до організації підприємницької діяльності – одна з активних форм підтримки безробітних, яка здійснюється державною службою зайнятості у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи.

    Згідно з частиною сьомою статті 22 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності безробітними, які не можуть бути працевлаштовані. Виплата проводиться зареєстрованим безробітним з-поміж застрахованих осіб, яким виповнилося 18 років.

     Особам, які виявили намір отримати допомогу по безробіттю одноразово, за їхнім бажанням можуть бути надані консультації та профорієнтаційні послуги з метою виявлення здібностей, схильностей до провадження підприємницької діяльності, вибору виду діяльності, отримання додаткової інформації про підприємництво. Центр зайнятості може залучати безробітних за їхнім бажанням до семінарів або організувати навчання з питань підприємництва.

     Виплата допомоги по безробіттю одноразово здійснюється в розмірі залишку призначеної безробітному допомоги по безробіттю, визначеного на день державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, обмеженого строком 360 календарних днів, у тому числі особам передпенсійного віку.

     З 1 лютого стартувала державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи Президента України та Прем'єр-міністра України з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування.

     Завдання програми - посилення конкурентоспроможності українського мікро- та малого бізнесу, створення нових робочих місць, повернення трудових мігрантів. Програма передбачає фінансування на такі цілі:

– придбання нових або таких, що були у використанні основних засобів;

– модернізація наявних основних засобів;

– здійснення будівництва/реконструкції/ремонту в приміщеннях ведення основної господарської діяльності (крім офісних приміщень);

- інші аналогічні цілі за умови дотримання критеріїв участі та за відсутності прямих заборон у чинному законодавстві Україні.

     У рамках програми діють три відсоткові ставки(залежно від дати заснування бізнесу та його розміру (річного обороту):

5% річних – якщо прибуток складає до 25 млн грн і створюється мінімум 2 робочих місця протягом першого кварталу діяльності;

7% річних – для бізнесу, прибуток якого складає  до 25 млн грн;

9% річних – для бізнесу, прибуток якого є до 50 млн грн.

     Уся детальна інформація — на сайті Програми https://5-7-9.gov.ua, або на безкоштовній урядовій гарячій лінії 15- 45.

     Крім того нагадаємо, що Законом «Про зайнятість населення» передбачені пільги зі сплати єдиного соціального внеску, а саме щомісячне відшкодування роботодавцям нарахованого та сплаченого ними єдиного внеску за працевлаштованих за направленням служби зайнятості на новостворені місця  соціально незахищених безробітних громадян та на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності.

     Докладнішу інформацію і конкретні пропозиції щодо послуг можна отримати в  Уманській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Умань вул. Воїнів – Інтернаціоналістів, 1. Контактний телефон 3-62-56, 3-63-11.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь