Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щоб уникнути штрафних санкцій та пені - сплатіть земельний податок!

Дата: 18.12.2019 14:23
Кількість переглядів: 770

     Шановні жителі громади! Фінансовий відділ Ладижинської сільської ОТГ нагадує, що земельний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п. 287.5 ст. 287 ПКУ).

      Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться Державною фіскальною службою за місцем знаходження земельної ділянки. Повідомлення-рішення про внесення земельного податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 Податкового кодексу України (п. 286,5 ст. 286) надсилається (вручається) платнику податків за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року.

     Відповідно до п. 126.1 ст.126 ПКУ у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше ніж 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

НАГАДУЄМО ТА РЕКОМЕНДУЄМО:

  • Фізичним особам, які не сплатили земельний податок в найкоротший термін СПЛАТИТИ, щоб уникнути відповідальності та додаткових грошових зобов’язань.
  • Фізичним особам, які надали власні земельні ділянки в оренду, проконтролювати сплату земельного податку орендарями через те, що у випадку не сплати - штрафні грошові зобов’язання ляжуть саме на Вас!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь